logo
 

Sekcija malih poljoprivrednih gospodarstava

Godina 2014. proglašena je Međunarodnom godinom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a Udruga Zdenčina 1562 osnovala je novu sekciju. Mala poljoprivredna gospodarstva koja djeluju u Zdenčini, njihov način obrade tla, vrste kultura koje uzgajaju kao i način uzgoja bitno utječe na razvoj i očuvanje biološke raznolikosti i prirodnih vrijednosti Zdenčine.

Udruga kroz ovu sekciju promovira zdrav život u zdravoj okolini i zdravu hranu na našem stolu. Organski ili ekološki proizvedena hrana na ovompodručju garantira održivi razvoj, biološku raznolikost i prirodnu ravnotežu sustava. Iako djelujemo na malom području doprinos očuvanju prirode je značajan jer za jednom onečišćeno područje potrebno je puno godina za povratak u ravnotežu. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja proizvode hranu pretežito za vlastite potrebe predstavljaju važan element u održivom razvoju i očuvanju prirodnih ljepota ovog kraja jer viškove zdrave hrane mogu ponuditi posjetiteljima koji dolaze razgledati prirodne ljepote Zdenčine.

Edukacija stanovništva o ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji, kao i neštetnoj i zdravoj konvencionalnoj poljoprivrednoj proizvodnji navodi nas na promišljanje o okolišu u kojem živimo i našem odnosu prema njemu.


 

Toscana CMS powered by www.aktiv-marketing.hr